Если ребенку год и нет зубов
Ставьте о здравии ребенка семь недель, по три свечи по средам.
Приносите благодарственные молитвы Богу нашему Иисусу Христу. Например, такую:
Господи, Боже мой, Един Благий и Человеколюбивый, Един Милостивый и Кроткий, Един Истинный и Праведный, Един Щедрый и Милостивый Боже наш: да прийдет сила Твоя на мя, грешного и непотребного раба Твоего, и да укрепит мой храм Евангелием Божественного учения Твоего, Владыка и Человеколюбие, Любоблаже, Любоблагоутробне, просвети моя утробы и вся уды Твоея волею. Очисти меня от всякое злобы и греха: соблюди мя нескверна и непорочна от всякого наития и действа диавола, и даруй ми по Твоей благости, Твоя разумети, Твоямудрствовати, и в Твоих хотениихжити, Твоего страха страшитися, еже творити Тебе благоу-годная до последнего моего издыхания, яко да по нисповедимой Твоей милости соблюдете мое тело и душу, ум же и мысли, не искушен всякия сопротиволежащия сети храм. Господи мой, Господи, покрый мя Твоим благоутро-бием и не остави мя, грешного и нечистого, и недостойного раба Твоего: яко Ты еси Защитителъ мой, Господи, и о Тебе пение мое выну, и Тебе славу воссылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Умывайте ребенка с наговором:
Божья Матушка,
Господь-батюшка,
Святые Крестители
вы наши родители,
спасите Спасом,
одним разом,
младенца безвинного.
Во имя Отца и Сына и Святого Духа.
Аминь.